Cheesecake in een glas

Het enige nog lekkerder dan een stuk smeuïge cheesecake op een bord, is een flinke schep smeuïge cheesecake in een glas. En het ziet er ook nog eens puik uit. Owh’s en Ah’s gegarandeerd.

Deze variant van een no bake cheesecake is erg handig als je een super dessert wilt serveren, maar geen uren voorbereidingstijd tot je beschikking hebt. Je bent namelijk binnen 20 minuten klaar. Het moeilijkste is nog het uitkiezen van een paar mooie glazen. Ik gebruik cocktailglazen, omdat het makkelijker eet en er chique uitziet. Maar een paar brede whisky glazen of waterglazen werken ook goed.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 gram Hollandse aardbeien
  • 100 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 4 Bastogne koekjes
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel Amaretto
  • Een paar blaadjes verse munt (eventueel)

Snijd de aardbeien in kleine stukjes (tip: snijd ze eerst in vieren, dan nog een keer door de helft). Doe de blokjes in een kom en besprenkel ze met de kristalsuiker. Dek de kom af met huishoudfolie en schud de kom een paar keer. Laat de aardbeien marineren, terwijl je verder gaat met de rest van het dessert.

Doe de koekjes in een afgesloten plastic zakje en sla ze met een deegroller tot kruimels. Doe de mascarpone en poedersuiker in een kom en meng dit goed door elkaar. Doe er de slagroom, citroensap, vanille en Amaretto bij. Schep dit rustig om tot alles goed gemengd is.

Nu ga je stapelen. Verdeel de koekkruimels over de bodems van de vier glazen. Schep hier een flinke lepel van het roommengsel op en daarbovenop de gemarineerde aardbeien. Maak het geheel af met wat blaadjes munt (eventueel).

Ik raad je aan om dit dessert gelijk te serveren, anders zakt het sap van de aardbeien naar de koekbodem. En het is juist zo lekker als die laag crunchy is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.