De hemelse choco praliné pasta van Laura Sgarito

Heb je ook weleens dat je achteloos een onbekend potje van iets opentrekt, en je jezelf er 5 minuten later op betrapt dat je zojuist vier boterhammen in rap tempo naar binnen hebt gewerkt? Nou, dat heb ik dus regelmatig. En de laatste keer was bij deze choco praliné pasta met zeezout van Laura Sgarito.

Ik verbleef samen met mijn vriend een paar nachten in het Land van Herve, in de heuvels rondom Luik. Ons hotel was B&B Aux Quatre Bonniers, een prachtig historisch landhuis, waarbij wij in de oude kapel sliepen. Geweldige locatie. Fantastische service. Maar dat terzijde. Want ik wil het hebben over het ontbijt.

Eigenaresse en gastvrouw Kathleen serveerde ons in de ontbijtkamer een heerlijk ontbijt met onder andere huisgemaakt brood, yoghurt en jam. En dat is waar ik de meest goddelijke chocopasta ter wereld proefde: een artisanale (dat is gewoon een mooi woord voor ‘ambachtelijk’) choco praliné pasta met zeezout. Oftewel, hemel in een potje.

Laura Sgarito

De maakster, de Italiaanse Laura Sgarito, heeft nog geen website (ai!), maar wel een fysieke winkel in Trooz, België. Wisten jullie dat er in België ontzettend veel Italianen wonen? Het is de grootste immigrantengroep van het land. De Italianen kwamen na de Tweede Wereldoorlog massaal naar België om er in de mijn- en staalindustrie te werken. Velen bleven er hangen. België mag zich wel gelukkig prijzen, want hierdoor is ons buurland voorzien van veel geweldige Italiaanse restaurants. En fijne ambachtslieden als Laura Sgarito.

Ze is in de omgeving van Luik een kleine beroemdheid met haar handgemaakte producten. En terecht! Gelukkig verkoopt Kathleen een aantal van Laura’s producten in de B&B, dus ik heb een potje van mijn nieuwe liefde voor thuis bemachtigd. En een zeer goede reden gevonden om bij toekomstige vakanties een kleine omweg via België te maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.