Dadels met honing-geitenkaas en pancetta

Man man man, dit is een lekker borrelhapje. Drink bij deze dadels een mooi glas Valpolicella en de avond is klaar voor je. Of jij bent klaar voor de avond, het is maar net hoe je het bekijkt.

Al jaren één van mijn favoriete snacks: balletjes geitenkaas met ontbijtspek omwikkeld. Even rondom bakken in de pan en ze dan nog bijna gloedheet achter elkaar naar binnen schuiven. Deze dadels zijn een variant op de balletjes en nog dubbel zo lekker. Voor een etentje met vrienden maak ik meestal als vooraf een uitgebreide borrelplank, en de laatste keer vulde ik hiermee de plank. Ze vielen bijzonder goed in de smaak en in zulke gevallen deel ik mijn recept natuurlijk graag!

Men neme een paar goede plakken pancetta, geitenkaas met honing (mijn favoriet is van Albert Heijn van de versafdeling) en grote zachte Medjoul dadels. Neem asjeblieft niet van die kleine soort, die kun je én niet vullen én zijn niet zo lekker als deze (vind ik). Samen met het krokante zoute spek en de lichtpittige geitenkaas, krijgen die zoete dadels een geweldige smaak! Ik strooi er graag nog wat verse munt overheen voor een frisse bite.

Ingrediënten

  • 16 grote medjoul dadels
  • 80 gram pancetta, het liefst langwerpige plakjes
  • 100 gram zachte geitenkaas met honing
  • een paar blaadjes verse munt
  • een paar takjes verse bladpeterselie
  • Olijfolie

Verder nodig: een kleine ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°.

Snijd de dadels in de lente een beetje open en verwijder de pit. Vouw de dadels een beetje open zodat je ze goed kunt vullen. Doe in elke dadels een volle theelepel geitenkaas en druk dit een beetje aan.

Hak de munt fijn en strooi dit over de geitenkaas. Vouw een plak pancetta rondom om de dadels, waardoor de dadel en de geitenkaas helemaal bedekt is. Leg alle dadels in de ovenschaal met de open kant naar boven en besprek licht met olijfolie.

Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven. De pancetta moet krokant gebakken zijn en de geitenkaas licht gesmolten. Hak de peterselie fijn en strooi dit over de dadels, vlak voor je ze serveert. Wees voorzichtig, de vulling kan heel heet zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.