Stressloze fusilli met rode pesto

Leuk om voor de afwisseling een keer voor rode pesto te kiezen in plaats van groene. Maar naast dat gegeven is deze variant ook gewoon lekker. Je flanst hem binnen een half uur in elkaar, dus het is geweldig ik-ben-te-moe-om-te-koken-maar-heb-wel-berehonger-voedsel.

Je maakt de pesto supersnel in de blender of met de staafmixer. Gooi er wat zongedroogde tomaten en gegrilde rode paprika (ja, allebei gewoon uit een potje), knoflook, pompoenpitten en parmezaanse kaas in. Olijfolie erbij, knop naar rechts, en tadaaaa: rode pesto. Kind kan de was doen.

De smaak van deze rode pesto is een beetje bitter (door de tomaten) en een beetje zoet (gegrilde paprika). De pompoenpitten geven het een kleine bite. Je bakt in een aparte pan de kastanjechampignons met wat knoflook, die meng je op het einde door de pasta. Maak er een simpele groene rucola salade bij, die je op smaak maakt met olijfolie, citroen en wat balsamico.

En maak gerust een dubbele portie pesto, zodat je genoeg hebt voor een tweede keer eten. Handig voor op die éne extra drukke dag dat koken echt totaal niet uitkomt. De pesto blijft ongeveer twee weken goed, mits afgesloten en in de koelkast bewaard. Doe de pesto in een schoon potje (maison jars of jampotjes zijn hier perfect voor) en giet er een klein laagje olijfolie bovenop. En: altijd met een schone lepel eruit scheppen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram fusilli
  • 150 gram gegrilde rode paprika
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram pompoenpitten
  • Een handje verse basilicum
  • 100 gram rucola
  • Olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Verder nodig: rasp, blender of staafmixer met bakje

Bereiding

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg er een theelepel zeezout aan toe. Kook de fusilli al dente in ongeveer 9 minuten. Schep een klein kopje kookwater uit de pan en zet dit opzij. Giet de pasta af en doe terug in de pan met de deksel erop.

Terwijl de pasta kookt maak je de pesto. Rasp de kaas en pel de teen knoflook en halveer hem. Je gebruikt de helft van de teen voor de pesto, de andere helft gebruik je later voor de champignons. Snijd de zongedroogde tomaten en paprika en grote stukken. Hak de basilicum met takjes en al grof. Houd een paar mooie blaadjes achter voor de garnering.

Doe de paprika, zongedroogde tomaatjes, basilicum, helft knoflook, pompoenpitten en 40 gram van de kaas bij elkaar in het bakje van de staafmixer of in de blender. Pureer dit fijn tot een gladde pesto. Breng op smaak met wat zout en peper.

Snijd de champignons in kwarten. Verhit een koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak hierin de champignons circa 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Hak de andere helft van de knoflook fijn en bak dit de laatste minuut met de champignons mee.

Doe de pesto en champignons bij de pasta en roer dit goed door. Serveer met wat basilicumblaadjes, een frisse rucolasalade en de overige kaas.

2 reacties op “Stressloze fusilli met rode pesto

  1. Hmmmm heerlijk receptje is dit zeg! Sowieso is dit blog geweldig voor mij want ik ben dol op Italië en het eten. Ik wist ook wel dat rode pesto niet moeilijk te maken is, maar zó makkelijk! Superlekker zeg! Malou x

    1. Wat leuk om te horen Malou! Het blijft altijd weer leuk als je iets heerlijks ontdekt, wat ook nog eens makkelijk te maken is.
      Het zijn kleine cadeautjes ;). Geniet ervan, ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.