De ideale pasta voor drukke dagen

Doordeweeks is het voor mij meestal rennen en vliegen. Gemiddeld 10 uur per dag werken en reizen, sporten, etentjes met lieve vriendinnen, even tussendoor bij de familie langs. En dan moet er ook nog gegeten worden. Dit is de ideale pasta voor die extreem drukke dagen.

Op dat soort dagen is het verleidelijk om even snel wat te bestellen of (mijn slechte gewoonte) niet te eten. Dus ik vind deze pasta, die ik vond op Culy.nl, echt een uitkomst. Hij is lekker, gezond en vooral razendsnel te maken. Binnen 25 minuten zit je op de bank met je bord op schoot. Ja, ook dat mag je af en toe zonder gêne doen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram rigatoni of penne rigate
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels worchestershiresaus
  • Een paar druppels tabasco
  • 3 afgestreken theelepels suiker
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper en zeezout
  • Een paar handjes geraspte parmezaanse kaas
  • Een paar blaadjes basilicum, fijngesneden

Verder nodig: rasp

Bereiding

Zet een grote pan met water op het vuur en voeg wanneer het water kookt er een flinke eetlepel zeezout aan toe. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe. Bak hierin de tomatenpuree 1 minuutje aan. Bak de cherrytomaatjes 2 minuten mee. Doe er de geperste knoflook, balsamicoazijn, worcestershiresaus en een paar druppels Tabasco bij. Roer goed door elkaar en laat de saus een paar minuten pruttelen op medium vuur.

Voeg de suiker aan de saus toe, samen met een paar eetlepels van het kookwater van de pasta. Roer weer goed door en laat ruim 5 minuten pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn. Druk ze dan plat met een houten spatel of pureestamper. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en gooi bij de saus. Vermeng tot de pasta goed bedekt is met saus. Roer de basilicum erdoor. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi elk bord met parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.