Wist je dat… Italianen een spaghetti-etiquette hebben?

Niet-Italianen zijn spaghetti-barbaren. Wij eten onze slierten met vork en lepel, of nog erger, versnijden ze tot kleine stukjes zodat we het naar binnen kunnen lepelen. Schande! Dat is namelijk niet volgens de Italiaanse spaghetti-etiquette.

Vraagt ónze etiquette juist om 2-delig bestek voor het netjes weg werken van een Pasta Bolo, een Italiaan vind het gebruik van een lepel juist behoorlijk onbehoorlijk.

Maar hoe moet het dan wel?

Je gebruikt uitsluitend je vork. Draai de spaghetti rond je vork en gebruik daarbij je bord als weerstand. Zo draai je een perfecte enkele hap spaghetti rond je vork, die je zonder lepel of mes kunt veroberen. Het is misschien even klungelen op het begin, zo je vork moeten ronddraaien in en met één hand. Maar practice makes perfect. Dus gewoon verplicht vaker spaghetti eten om te oefenen. Goh, is dat even vervelend.

En wat doe ik dan ondertussen met mijn linkerhand?

Die houdt een stuk brood vast. Stokbrood, ciabatta, … Want Italianen eten pasta samen met brood. Hap 1: Spaghetti. Hap 2: Brood. Hap 3: Spaghetti. Enzovoorts. Goed voor je motoriek ook.

Toch nog even live zien hoe het moet? Check deze mini-demo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.