Categorie: Recepten
Dadels met honing-geitenkaas en pancetta
Man man man, dit is een lekker borrelhapje. Drink bij deze dadels een mooi glas Valpolicella en de avond is klaar voor je. Of jij bent klaar voor de avond, het is maar net hoe je het bekijkt... Read MoreSpaghetti met tomaten-biersaus
Bier? In pasta?! Hé, als het werkt voor een stoofschotel, waarom niet voor een pastasaus? Deze tomaten-biersaus heeft juist karakter en pit, dankzij die verborgen alcoholische versnape... Read MorePasta Peperonata
Dit gerecht is een eerbetoon aan de rode paprika, want die smaak komt perfect tot zijn recht in dit vegetarische gerecht. In Italië wordt peperonata veel gegeten als antipasto met een stukje brood om... Read MoreFriszure citrustaart met bosvruchten
Deze taart zorgt voor een instant-vakantiegevoel. Ik neem een hap en waan mij in Toscane op een warme zomeravond met een mooi glas wijn in mijn hand en het geluid van tjirpende krekels op de achterg... Read MoreVanillemousse met rood fruit en pistachios
Impress without the stress. Maak deze vanillemousse maximaal 30 minuten van te voren en je zet een to-die-for-dolce op tafel. Geen mens die hier ‘nee’ tegen zegt! De simpelste toetjes zij... Read MoreAardappel, kip en worstjes uit de braadslede
Dit is de perfecte ovenschotel voor een megadrukke doordeweekse dag. Je gooit alle ingrediënten in een grote braadslede, even husselen en drie kwartier de oven in. Optimaal resultaat met minimale ... Read MoreVegetarische ravioli uit de oven
Gek op ravioli. Maar je denkt toch serieus niet dat ik op een doordeweekse avond een beetje pasta ga staan rollen? Nee nee nee. Voor dit soort ovengerechten koop ik mijn ravioli gewoon kant en klaar.... Read MoreFiori di zucca fritti (gefrituurde courgettebloemen)
Ik word altijd een beetje hebberig als ik langs volkstuintjes fiets. Daar lonken ze naar mij, die mooie oranje courgettebloemen. Zo moeilijk om ergens te kopen en hier worden ze gewoon in de groenba... Read MoreSupplì bianco (risottoballetjes)
Een van de allerbeste dingen uit de Romeinse keuken zijn supplì. Nu houd ik niet van bitterballen, maar voor deze gefrituurde risottoballetjes sta ik te juigen op de tafel. Gelukkig kun je ze in e... Read More- 1 of 7
- 1
- 2
- 3
- …
- 7
- Volgende »