Categorie: Dolce (zoet)
Friszure citrustaart met bosvruchten
Deze taart zorgt voor een instant-vakantiegevoel. Ik neem een hap en waan mij in Toscane op een warme zomeravond met een mooi glas wijn in mijn hand en het geluid van tjirpende krekels op de achterg... Read MoreVanillemousse met rood fruit en pistachios
Impress without the stress. Maak deze vanillemousse maximaal 30 minuten van te voren en je zet een to-die-for-dolce op tafel. Geen mens die hier ‘nee’ tegen zegt! De simpelste toetjes zij... Read MoreTorta di riso (rijsttaart met pijnboompitten)
Hands up als je net als mij wakker gemaakt mag worden voor een stuk rijstevlaai met slagroom. Daar is geen schaamte in, is hartstikke lekker. Deze torta di riso is de Italiaanse variant van onze ... Read MoreCitroen tiramisu met zomerfruit en pistachenoten
Bij ons in de stad vind je veel fruitbomen en -struiken. Als kind plukte ik hele zomers lang aalbessen vlak achter mijn ouderlijk huis. Onderweg naar de zuivelboerderij fietste je langs struiken vol g... Read MoreBrosse Ventagli (waaier koekjes)
Wanneer we weer in Italië zijn, kan ik niet wachten tot het tijd is voor colazione, het Italiaanse ontbijt. Ja, de cappuccino is niet te versmaden en ik ben dol op cornetti. Maar waar ik mij echt al... Read MoreColomba di Pasqua (Italiaans Paasbrood)
Italiaans paasbrood, ofwel Colomba di Pasqua, lijkt op de welbekende Panettone en Pandoro die Italianen graag met kerst en oudjaar eten. Dus eigenlijk net zoals onze stol, die twee keer per jaar wor... Read MoreAmandel citroentaart met mascarpone
Zijn jullie ook zo idioot gek van de lente? Zodra 21 maart is gepasseerd fleur ik op als een tulp in de Keukenhof. Heerlijk, dat lichtwarme zonnetje, roze bloesem aan de takken en ein-de-lijk weer met... Read MoreCiambella (Italiaanse cake) met citroensiroop
Geef mij een plak doodordinaire cake en ik begin te spinnen als een katje. Deze klassieke Italiaanse cake is hemels luchtig en romig. Wanneer de cake staat af te koelen giet je er een citroensiroop ... Read MorePecantaart met Italiaanse koffie meringue
In februari en maart was de pecantaart met koffie meringue de special bij De Eetalage, de lunchroom in Lelystad waar ik twee keer per maand een speciale taart voor maak. En hij viel letterlijk in goed... Read More- 1 of 4
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »