Categorie: Zondige Zondag
Aardappel, kip en worstjes uit de braadslede
Dit is de perfecte ovenschotel voor een megadrukke doordeweekse dag. Je gooit alle ingrediënten in een grote braadslede, even husselen en drie kwartier de oven in. Optimaal resultaat met minimale ... Read MoreFiori di zucca fritti (gefrituurde courgettebloemen)
Ik word altijd een beetje hebberig als ik langs volkstuintjes fiets. Daar lonken ze naar mij, die mooie oranje courgettebloemen. Zo moeilijk om ergens te kopen en hier worden ze gewoon in de groenba... Read MoreSupplì bianco (risottoballetjes)
Een van de allerbeste dingen uit de Romeinse keuken zijn supplì. Nu houd ik niet van bitterballen, maar voor deze gefrituurde risottoballetjes sta ik te juigen op de tafel. Gelukkig kun je ze in e... Read MoreKip op Romeinse wijze met gestoofde paprika
De simpelste smaken zijn vaak het beste. En dat weten Italianen als geen ander. In dit typisch Romeinse gerecht draait dan ook alles om de kip en paprika. Neem een hap en je s... Read MoreColomba di Pasqua (Italiaans Paasbrood)
Italiaans paasbrood, ofwel Colomba di Pasqua, lijkt op de welbekende Panettone en Pandoro die Italianen graag met kerst en oudjaar eten. Dus eigenlijk net zoals onze stol, die twee keer per jaar wor... Read MoreGeroosterde tomatensoep met parmezaan koekje
Wanneer de temperatuur daalt richting het vriespunt, krijg ik gelijk zin in soep. En het liefst het soort soep dat goed vult en harverwarmend is. Deze tomatensoep van geroosterde Roma tomaten is pr... Read MoreRosalia’s Pugliese focaccia
Italianen houden van brood. Nee, wacht, correctie: Italianen hebben een liefdesrelatie met brood. Ze eten het overal bij. Daarom mag een recept voor een focaccia hier niet ontbreken. En dit recept i... Read MoreRijke lasagne uit Calabrië
Lasagne wordt in de zuidelijke regio Calabrië anders gegeten dan hoe jij en ik hem standaard kennen. Tussen de bladen zit niet alleen een vleessaus, maar ook plakken mozzarella, ei en ham. Dat klink... Read MoreSaltimbocca alla romana con patate
Saltimbocca is Italiaans voor ‘springt in de mond’. En dat is precies wat dit gerecht bij mij mag doen, anytime. Er zit zoveel smaak aan dit stuk vlees, het lijkt alsof je er uren voor... Read More- 1 of 2
- 1
- 2
- Volgende »