Mijn Italië – boekreview

We zagen het aankomen dat Saskia Balmaekers ons na haar eerste boek, Mijn Rome, nog veel meer te vertellen had. In Mijn Italië speelt niet alleen Rome, maar heel Italië de hoofdrol. En dat betekent: veel tips van de bron!

Waar moet je beginnen als je Italië wilt bezoeken, maar niet in de standaard tourist traps wilt belanden? Hoe ontwijk je de hordes toeristen? Waar vind je de verborgen pareltjes? Mijn Italië is een goed startpunt om mee aan je veldonderzoek te beginnen.

Boekreview: Mijn Italië Saskia Balmaekers - Me Myself & Italy

Insider secrets

Mijn Italië is geen reisgids a la Lonely Planet met pagina’s en pagina’s aan adressen en trekpleisters. Het is een kijkje achter de schermen én een insiders guide in één. Saskia schreef haar best bewaarde geheimen, favoriete plekken én persoonlijke tips op. Elk adresje is door haar bezocht, elk gerecht door haar geproefd. Saskia vertelt je meer over de Italiaanse gewoontes en gebruiken. Ze neemt je mee naar de mooiste dorpjes van Italië en geheime strandjes. Waar eet je de lekkerste gelato, drink je een cafè in stijl en eet je het beste bord pasta van je leven?

Boekreview: Mijn Italië Saskia Balmaekers - Me Myself & Italy   Boekreview: Mijn Italië Saskia Balmaekers - Me Myself & Italy

Een helpende hand

Saskia koos voor haar volgende boek heel Italië als onderwerp. Met als resultaat dat waar je ook bent, er vaak wel een relevante tip in het boek te vinden is waar je wat aan hebt! Leuk als je je vakantie nog aan het uitstippelen bent en een leuke route aan het bepalen bent. Maar ook als je al onderweg bent en benieuwd bent wat er op dat moment in de buurt te zien of te doen is. Saskia vertelt je dan in welk dorpje je het beste kunt belanden om wat cultuur te snuiven en een goede lunch te verorberen. In grote steden geeft ze je tips voor de beste plekken om authentiek Italiaans eten te proeven en waar je vooral even op, om of onder moet kijken om iets bijzonders te zien.

Saskia zegt zelf altijd het liefste buiten de gebaande paden te gaan. Met dit boek bij de hand probeer jij dit ook, maar weet je zeker dat het nooit op een teleurstelling zal uitlopen.

Je bestelt Mijn Italië van van Xander Uitgevers B.V. bij bol.com voor €19.99.

Boekreview: Mijn Italië Saskia Balmaekers - Me Myself & Italy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.