Over Me Myself & Italy

Angelique Heil - Me Myself & Italy

 

Ciao! Ik ben Angelique: drijvende kracht achter Me Myself & Italy, een site over de Italiaanse keuken en eetcultuur. Want Italië zit in mijn huis en hart.

10 jaar geleden had ik van koken geen parmezaanse kaas gegeten. Lang leve Knorr en aanschuiven bij mams aan tafel. Maar daar zit je dan opeens, zielsalleen op 5 hoog. No way dat ik elke avond aan de Beef Shanghai ging. Ik besloot mezelf te leren koken en bakken. Dus gewoon dóen.

Dat wierp z’n vruchten af. Geef mij nu een pollepel en een pak Arborio rijst en je hebt geen kind aan me. Avonden, vakanties en luie zondagen spendeer ik grotendeels in de keuken. Geen plek op de wereld waar ik mij beter voel dan achter het 5-pits fornuis. Ja, het is soms lastig om deze hobby met een drukke baan te combineren, maar het is voor mij vanzelfsprekend geworden om elke avond iets nieuws en lekkers op tafel te zetten. Ik eet eigenlijk geen twee dagen hetzelfde. Dat klinkt tijdrovend en vermoeiend, maar dat valt reuze mee. Doordeweeks kook ik snel en makkelijk, in het weekend gaan de remmen los. En ook snel en makkelijk is héérlijk.

Liefde voor Italië

Il mio amore… Ik leerde Italië op mijn 23e kennen, toen mijn goede vriendin Ciska een jaar in Rome ging studeren. Het was liefde op het eerste gezicht. Op de stad, de cultuur, de mensen, de hele way of life. En op het eten. O, het eten. Dat goddelijke eten. Het liefst had ik de hele dag op een zonnig piazza ristretto’s achterover getikt en spaghetti carbonara verorberd.

Inmiddels ben ik een Italiaanse schoonfamilie rijker (nee, ik heb hem er niet op uitgekozen. Denk ik..), spreek ik een klein mondje van de taal en vertrekken wij minimaal 1x per jaar richting de Laars. Mijn liefde voor Italië blijft groeien en groeien. En daar wil ik jullie in laten delen! Met Me Myself & Italy laat ik zien hoe bijzonder en verrassend de Italiaanse keuken en haar eetcultuur is.

Ik hoop dat jullie de verhalen met plezier lezen, de recensies nuttig vinden en de recepten gaan maken. Want o la la, deze keuken is zo machtig mooi. Buon divertimento!

Bacio,
Angelique