Panini en pasta bij Bigoli @ Utrecht

Bigoli is een Italiaanse traiteur en geliefde broodjeszaak onder Utrechtenaren. De winkel is tot aan de nok toe gevuld met de lekkerste vleeswaren, prachtige flessen olijfolie en geweldig rijk belegde broodjes. Gevaar: je gaat met meer naar buiten dan waarvoor je naar binnen ging.

FullSizeRender[4]Dit jaar hielden ik en mijn drie zussen ons Zussenweekend in Utrecht. Tijdens de traditionele Zaterdag-Shopdag stuitten we in de Schoutenstraat op Bigoli. De delicatessenwinkel annex broodjeszaak is zowel van binnen als van buiten een klassieker. Je vind hier alle Italiaanse producten die je maar kunt bedenken. Rijen met verse worsten en hammen, en stapels Pecorino en Gran Padano kaas. Maar ook een wand vol pesto’s, risottorijst en gedroogde pasta’s.

In de vitrine liggen veel zelfgemaakte, dagverse producten die je graag mee naar huis neemt voor een lekkere lunch, borrel of zelfs avondeten. Olijven, pesto, verschillende antipasti en (pasta)salades. Mijn persoonlijke favoriete deel van de winkel: de counter. Hierop staan glazen potten vol traditionele Italiaanse zoetigheden. Om van te watertanden.

 

Maar waar Bigoli echt bekend om staat, zijn de belegde Italiaanse broodjes. Rondom lunchtijd is het behoorlijk druk in de zaak. Je broodje uitkiezen is trouwens echt een dilemma. Eerst moet je kiezen welk soort brood je wilt (ciabatta, Italiaanse bol, focaccia, …). Dan wordt het nog moeilijker, want welk beleg wil je erop? Bresaola, porchetta, mozzarella, vitello tonato, … Er zijn werkelijk te veel heerlijke keuzes. Tot slot moet je ook nog eens toppings kiezen die bovenop je royaal belegde broodje komen. Pesto, gegrilde groenten, tapenade. Het is niet eerlijk. Tegen de tijd dat ik klaar ben met kiezen, heb ik trek opgebouwd voor twee broodjes. Dus dat scheelt weer qua keuzes maken.

FullSizeRender[1]

Eten aan een tafeltje is er hier niet bij, je neemt je broodje in de hand mee naar buiten. Je loopt langs een rij wachtende mensen die je jaloers aankijken terwijl je genietend je tanden in je creatie zet. Daarbij wensend: ‘Kon ik maar elke lunch even langs Bigoli…’

Bigoli | Schoutenstraat 12 | Utrecht | www.bigoli.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.