Sicilian Summer @ Restaurant 5&33 Amsterdam

Een perfecte zomeravond bestaat voor mij uit zo’n 25 graden met een licht briesje, goede gesprekken en een tafel vol eten. Nu kun je die eerste niet sturen, de tweede enigszins, maar die laatste zeker wel! Bijvoorbeeld door te gaan eten bij Art’Otel 5&33 in Amsterdam tijdens hun Sicilian Summer. De creaties van chef Nadia, een geboren en getogen Siciliaanse, zorgen ervoor dat je je deze zomer een beetje op het eiland waant.

Ik toog 2 weken geleden naar de opening van de Sicilian Summer van restaurant 5&33 in Amsterdam (hier hebben ze overigens ook de meest ge-wel-dig-e Pasta a Tartufo. Maar daarover een andere keer meer…). 5&33 werkt met gethematiseerde seizoenen binnen de mediterraanse keuken. En gelukkig is daarbinnen veel ruimte gereserveerd voor de Italië!

Restaurant tip: 5&33 Amsterdam - Me Myself & Italy

Van 15 juni tot en met 15 september staat de Siciliaanse keuken in de spotlight: ze noemen het de Sicilian Summer. 5&33 werkt vanuit het shared dining concept en daar past de Sicilian Summer perfect bij! Je hebt keuze uit tal van kleine gerechten om met elkaar te delen. De chef van 5&33, Nadia Frisina, komt uit Sicilië en dat proef je. Het Siciliaanse mei dat Nadia samenstelde bevat een aantal herkenbare gerechten als Arancini en Baccalà frito. Verder veel vis en groenten, precies wat je op eiland ook op je bord terugziet.

Aan de zoetigheden waren natuurlijk ook gedacht: ik spotte tijdens de opening een Cassata Siciliana die er zo mooi uitzag dat niemand hem durfde aan te snijden en romige Cannoli waar juist niemand vanaf kon blijven. Vergeet tijdens je diner vooral niet een limoncello of een van de speciale Siciliaanse cocktails te bestellen. Daarmee is jouw Italiaanse zomer officieel begonnen!

Restaurant tip: 5&33 Amsterdam - Me Myself & Italy

5&33

Martelaarsgracht 5, Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.