Oppeppende pasta all’arrabbiata voor een drukke dag

Na een drukke dag heb ik behoefte aan comfort food. Maar dan wel het soort dat binnen 20 minuten op tafel staat. En dat soort gerechten zijn nou verdomd lastig te vinden. Dus met dit recept voor pasta all’arrabbiata heb ik een klein pareltje in handen.

Ik maak het zo om de paar weken en het is standaard een hit. Er kan niks aan mislukken, we zijn er allebei dol op, en het leukste is dat hij nog sneller op tafel staat dan dat je “Aan tafel!” kunt roepen.

Dit recept is voor 4 personen, maar maak vooral een dubbele portie, want dan kun je fijn wat invriezen voor een andere drukke werkweek.

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze (ik eet het zelf graag met spaghetti of linguine)
  • 1 á 2 verse rode Spaanse pepers (afhankelijk van hoe pittig je je saus wilt hebben)
  • 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes á 400 gram en 1 pakje/fles Passata/gezeefde tomaten á 400 gram.
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes verse basilicum
  • Parmezaanse kaas of Pecorino
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout
  • Olijfolie

Bereiding

Zet een grote pan water op voor de pasta.

Verhit in een grote koeken- of hapjespan een scheutje olijfolie op matig vuur. Snijd de rode pepers in de lengte doormidden en leg deze in de olie. Pel de knoflooktenen en snijd deze in plakjes (persen mag ook). Doe de knoflook met de gedroogde chilivlokken bij de pepers. Roer alles even door elkaar en bak dit samen 2 minuten. Voeg nu de tomaten toe. Roer alles weer door elkaar en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het met de deksel op de pan pruttelen voor 15 minuten.

Als het water voor de pasta kookt, doe je er een eetlepel zeezout in. Kook nu de pasta tot deze beetgaar is en giet deze af. Let op: houd een kopje van het kookwater apart!

Vis de pepers uit de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de pasta erdoor en voeg een klein beetje van het kookwater toe. Strooi er wat basilicum en geraspte kaas overheen, en hop, aan tafel! (Met je bord op de bank ploffen is ook hartstikke prima natuurlijk.)

2 reacties op “Oppeppende pasta all’arrabbiata voor een drukke dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.