Spaghetti met champignons en knoflookboter

De herfst is inmiddels in volle gang, wat betekent dat ik mijn receptenboek met najaarsgerechten weer kan openslaan. Hoera! Ik kan in deze drie maanden niet genoeg pompoen, salie, truffels en paddestoelen eten. In deze spaghetti met kastanjechampigons en tijm proef je het najaar in al zijn glorie!

Varieer gerust met welke paddestoelen je wilt gebruiken. Ik gebruik meestal kastanjechampignons omdat die goed te krijgen zijn. Maar je kunt ook oesterzwammen of cantharellen gebruiken. Vooral die laatste zijn erg lekker in combinatie met de boter en tijm.

Dit gerecht is heel snel te maken, dus ideaal voor doordeweeks. En probeer ook eens andere pasta: farfalle en penne zijn hier namelijk ook erg lekker bij!

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 120 gram ongezouten boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 250 gram kastanjechampignons of andere paddestoelen
  • 2 eetlepels citroensap
  • Versgemalen peper en zeezout
  • Optioneel: geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Zet een grote pan met water op en doe hier een flinke eetlepel zout in als het kookt. Kookt de pasta voor ongeveer 8 minuten tot hij al dente is. Giet de pasta af.

Terwijl de pasta kookt, snijd je de teentjes knoflook en de champignons in dunne plakjes. Verhit een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Voeg de boter en de knoflook toe en bak dit een minuutje tot de boter begint te schuimen. Doe nu de champignons, takjes tijm en wat zout en peper toe. Bak dit geheel een paar minuten tot de champignons zacht zijn. Doe het citroensap erbij en meng alles rustig door elkaar.

Verdeel de pasta over de borden en schep wat van het boter-champignon mengsel over elk bord. Maak het af met wat versgemalen peper. Als je het lekker vind, kun je nog wat parmezaanse kaas eroverheen raspen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.