Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een groot tiramisu-fan. Dus toen ik dit recept voor tiramisu brownies tegenkwam, tja, dat moest even uitgetest worden. Conclusie? Goooood…
Dus ik plaatste onlangs het recept voor mijn favoriete tiramisu op de site en daar kreeg ik hele leuke reacties op. Deze versie in brownie-vorm is ook echt verslavend lekker. En zo lekker makkelijk to go. Ziet er toch enigszins vreemd uit als je een schaaltje vol tiramisu in de trein gaat zitten verorberen. Dit recept voor tiramisu brownies is van OhMyFoodness, een heel leuke blog met de verrukkelijke recepten. Zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen.
Het enige wat ik jammer vind is dat er geen lange vingers in deze tiramisu brownies zitten. Maar daar ga ik nog wat op bedenken. Lekker om er voor het serveren nog wat poedersuiker of cacaopoeder over te zeven. En wees voorbereid, het is een echte caloriebom… Maar god, laten we daar op zondag asjeblieft even geen probleem van gaan maken. Gewoon snijden, eten en genieten!
Ingrediënten
Voor het browniebeslag:
- 350 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao)
- 250 gram ongezouten roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 4 biologische eieren (maat M)
- 4 biologische eiwitten
- 135 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 grote eetlepels fijne oploskoffie
Voor de mascarpone laag:
- 500 gram mascarpone
- 1 eetlepel vanille-extract
- 4 biologische eiwitten
- 50 gram fijne kristalsuiker
Verder nodig: hand- of vrijstaande mixer, bakpapier, steelpan, metalen kom, spatel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°. Smelt de chocolade au-bain marie tot het een glad en glanzend mengsel is. Vet een vierkante of rechthoekige bakvorm of ovenschaal in. Het formaat moet ongeveer 30×30 cm zijn. Bedek de bodem en randen van de vorm met bakpapier.
Je maakt eerst het browniebeslag. Mix hiervoor de boter met de gesmolten chocolade tot een romige massa. Voeg dan de suiker toe en meng er 1 voor 1 de eieren en de eiwitten doorheen. Doe de oploskoffie erbij en mix dit er goed door. Roer nu met een spatel het zelfrijzend bakmeel door de massa, tot het goed gemengd is. Schep 3/4 van het beslag in de bakvorm en zet de overige kwart even opzij.
Nu ga je verder met de mascarpone laag. Mix hiervoor de mascarpone met de suiker, 4 eiwitten en vanille-extract tot je glad en romig mengsel hebt. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de brownie laag. Nu schep je kleine hoopje van het overige browniebeslag in de bakvorm. Trek met de achterkant van een lepel het browniebeslag door de mascarpone laag. Het hoeft niet volledig gemengd te zijn. Het moet er een beetje slordig uitzien.
Bak de brownie 50 minuten in voorverwarmen oven. Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en snijd de brownie in mooie blokjes. Hij hoort nog smeuïg te zijn van binnen! Zeef er bij het serveren wat poedersuiker of cacaopoeder overheen.
One thought on “Tiramisu brownies”