Zuppa di peperone rosso

4 rode paprika’s, 1 chilipeper en wat bouillon. Dat is (bijna) alles wat je nodig hebt voor deze oppe(p)per. En tussen ons: deze zuppa di peperone rosso is eigenlijk nóg lekkerder de dag nadat je hem hebt gemaakt. Dus ik raad je aan hem de avond ervoor te maken, wat je ook zo gedaan hebt. Hij is namelijk binnen een half uur klaar.

Ik eet redelijk wat paprika. Maar het was pas tijdens het Smoothie Ontbijt van Jet van Nieuwkerk dat ik besefte dat ik ze meestal als bijgerecht of snack eet, of ergens doorheen gooi. Eigenlijk geef ik paprika in mijn maaltijden zelden de hoofdrol. Mooi moment om daar verandering in te brengen. Tijd voor paprika!

Dit recept van Jamie Oliver is een lichte Italiaanse soep die je ook prima als lunch kunt eten. Hij geeft je dan een fijne groentenboost voor de rest van de dag. De tijm en het karwijzaad geven de paprikasmaak extra diepte en je proeft er licht het pepertje doorheen. De soep is trouwens zonder enige room of crème fraîche, dus een aanrader als je op je voeding let!

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

  • 4 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl karwijzaad
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes + wat extra voor garnering
  • 1 liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper en zeezout

Verder nodig: staafmixer of blender

Bereiding

Snipper de ui en snijd de chilipeper klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.  Voeg hier de ui en chilipeper aan toe en fruit dit op laag vuur voor ongeveer 1o minuten. Roer regelmatig.

Snijd ondertussen de paprika’s in kleine stukjes en pers de knoflook. Voeg na 10 minuten de knoflook, tijmblaadjes en karwijzaad aan de pan toe. Bak kort mee en doe dan de paprika erbij. Even doorroeren, deksel op de pan en laat dit 10 minuten op het laagste vuur zacht bakken.

Doe de groentebouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Zet dan het vuur uit en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep glad met een staafmixer of gooi het in de blender. Schep de soep in de kommen en besprenkel elke kom met wat olijfolie en tijm.

One thought on “Zuppa di peperone rosso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.